Schapenwol wordt in Nederland als afval gezien, waarvoor betaald moet worden om het af te voeren in plaats van dat het wat oplevert. Het wol wordt nauwelijks op grote schaal verwerkt, terwijl het veel positieve eigenschappen kent. Een daarvan is dat wollen wandbekleding uitstekende akoestische kenmerken heeft, waardoor het geschikt is als isolatiemateriaal in belhokjes en vergaderruimtes. Het Hollands Wol Collectief ziet toegevoegde waarde in deze duurzame grondstof en koopt de ruwe wol op om er designvilt van te maken. Op The Green Village hebben zij een van de twee belhokjes met designvilt bekleed.
De schapenwol akoestisch isolatie heeft een aantal unieke eigenschappen, een combinatie die andere biobased alternatieven niet kunnen evenaren. Wol is van nature brandwerend, isolerend en groeit bovendien elk jaar weer opnieuw aan. De natuurlijke vezels kunnen aan het eind van de levensduur voor 100% worden gecomposteerd als bodemverbeteraar, waardoor het onderdeel wordt van de biologische kringloop!
De twee belhokjes op The Green Village worden zeer intensief gebruikt bij het hybride werken. Door alleen het linker belhokje met designvilt te bekleden kan Het Hollands Wol Collectief de akoestische eigenschappen goed testen en vergelijken met het rechter belhokje waar geen vilt is toegepast. Het weren van mot en het demontabel installeren wordt ook uitgebreid onderzocht, omdat het materiaal geschikt moet zijn voor hergebruik of recycling.