Innovatieve oplossingen bij Nationale Klimaat Vakbeurs (16 & 17 april)

Bezoek de VPdelta-stand (1.15)

Innovatieve oplossingen bij Nationale Klimaat Vakbeurs (16 & 17 april)

De Nationale Klimaat Vakbeurs vindt plaats op 16 en 17 april en is volledig gericht op klimaatadaptieve oplossingen. Ook dit jaar zijn er verschillende inspirerende ondernemers van The Green Village te vinden!

Op deze beurs vind je een mix van urgente kennis en praktische oplossingen voor wateroverlast, hittestress, extreme droogte en de toekomst van onze leefomgeving. Er zijn zowel kennissessies als stands met veelbelovende oplossingen. Kom langs bij de VPdelta*-stand (1.15) en maak kennis met inspirerende ondernemers en hun innovatieve oplossingen, zoals:

SlowFlow: vertraagde regenwaterstroom via de hemelwaterafvoer op platte daken (16 & 17 april)

De AGS Slow Flow® van AGS Products BV biedt een slimme en zeer eenvoudige oplossing voor het vertragen van de regenwaterstroom via de HWA (hemelwater afvoer) op platte daken. Het systeem bestaat uit een met een tegel verzwaarde aluminium vertragingsring met kleine openingen die rondom de afvoer wordt  geplaatst. Hierdoor fungeert het dak als tijdelijke berging en kan daardoor het hemelwater vertraagd worden afgevoerd.

TheClimateWall: zelfvoorzienende, klimaatadaptieve geveloplossing (16 & 17 april)

TheClimateWall is het eerste gevelsysteem dat volledig passief en autonoom afstromend regenwater buffert en gebruikt voor koeling met natuurlijke vergroening. Zonder pompen of externe aansturing creëert het een zelfvoorzienende, klimaatadaptieve geveloplossing voor stedelijke omgevingen. Plug, flow & grow!

Bluelands: drijvend bouwen (16 & 17 april)

Bluelands biedt een slimmere, duurzamere oplossing voor drijvende structuren, die kostenefficiëntie, aanpasbaarheid en milieuvriendelijke innovatie combineert. Door het veelzijdige ontwerp is het ideaal voor een reeks bouwprojecten, van privéwoningen tot grootschalige ontwikkelingen.

Dakbloemenweide: inheemse bloemenweide op je dak (16 & 17 april)

Met ruim 40 inheemse plantensoorten op het dak, vergroot je de biodiversiteit en help je het klimaat. De dakbloemenweide is een uitgekiend en gebalanceerd ecosysteem, regeneratief en vergt nagenoeg geen onderhoud. Ook zorgt het onder andere voor verkoeling in de zomer, gefaseerde afwatering en meer groen aanzicht.

Leafy: modulaire groene gevelpanelen (16 april)

In dichtbebouwde steden is er weinig ruimte voor vergroening, terwijl de behoefte aan koelte, biodiversiteit en gezonde lucht toeneemt. Leafy ontwikkelt modulaire groene gevelpanelen die eenvoudig te installeren zijn en gebouwen transformeren tot levendige, klimaatadaptieve plekken. Deze oplossing maakt het mogelijk om ook op verticale vlakken natuur terug te brengen in de stad.

Alldrain: biobased drainagebuizen (16 april)

In Nederland stoppen we ieder jaar 20.000 KM aan pvc-drainagebuizen in de grond. Deze worden niet verwijderd en blijven achter, met microplastics als uiteindelijke bestemming. Dit kan beter. Door afbreekbare buizen te gebruiken die na technische levensduur in de bodem afbreken tot natuureigen stoffen, voorkomen we vervuiling en de verspreiding van microplastics.

beClean: ondergrondse installatie die regenwater zuivert van verontreiningen (17 april)

Vervuild afstromend regenwater van parkeerplaatsen en wegen bevat schadelijke stoffen zoals koolwaterstoffen, zware metalen en microplastics, die het milieu kunnen belasten.
De beClean-installatie biedt een oplossing door deze verontreinigingen efficiënt te verwijderen met een ondergrondse, lokale installatie die gebruikmaakt van sedimentatie en een geavanceerd substraatfilter. Dit zorgt voor schoon en veilig regenwaterbeheer.

Roofclix: witte, verkoelende daktegels (17 april)

De witte Roofclix tegels reflecteren 90% van de zonnestraling. Hierdoor warmt het dak minimaal op en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Roofclix werken als een soort hitteschild waarmee de opwarming van steden wordt verminderd. De Roofclix passen als puzzelstukken in elkaar en de levensduur is minimaal 50 jaar.

VPdelta is het innovatieprogramma voor een klimaatbestendige omgeving van het TU Delft Innovation & Impact Centre. Samen met andere kennisinstellingen en publieke partners streven wij naar versnelling van het innovatieproces, opschaling en toepassing van gevalideerde innovaties. Meer weten over het VPdelta-programma? Kom langs bij stand 1.15 op de Klimaat Vakbeurs.

NIEUWSBRIEF