NetVerder warmt het warmtenet op

Het warmtenet is opnieuw warmgedraaid en ingesteld op een middel-lage temperatuur.

  • energiesysteem

NetVerder warmt het warmtenet op

Op The Green Village ligt een Open Innovatief Warmtenet. Dit warmtenet hebben we samen met onze partners aangelegd. Deze week is het warmtenet opnieuw warmgedraaid en is het net ingesteld op een middel-lage temperatuur.

Het warmtenet is dé praktijkplek voor ondernemers om hun warmte-innovatie te testen in een bewoonde omgeving. Het biedt ruimte voor onderzoek naar onder meer teruglevering van warmte, warmteopslag en slimme aansturing. Het warmtenet faciliteert ook onderzoek naar integraal netbeheer, omdat ons terrein ook beschikt over een elektriciteits-, gas- en waterstofnet.

Afgelopen jaar was er een project op het warmtenet aangesloten: Go-Zon. In dit project testten Triple Solar, NetVerder en TU Delft in DreamHûs het terugleveren van warmte vanuit PVT. De essentie van de testopstelling is een experimentele afleverset die is aangesloten op de bronzijde van de warmtepomp, de PVT-panelen en het lagetemperatuur-warmtenet van The Green Village. De installatie werd gemonitord om het verbruik en de opwek van elektriciteit en warmte te volgen.

“Onderzoek aan lage temperatuur warmtenetten versnelt de transitie naar passief verwarmen en koelen.”

Deze week is het warmtenet getest door NetVerder en Campus Real Estate TU Delft. De reden om het warmtenet weer ‘warm te draaien’, is dat we binnenkort een aantal gebouwen van ons fieldlab gaan aansluiten op het net, te beginnen we met ons recent vernieuwde Office Lab. Voor de test is het warmtenet ingesteld op 40-60 graden, een temperatuur waarop naar verwachting in de toekomst meer warmtenetten zullen werken. Dit biedt de mogelijkheid om te leren hoe we deze netten moeten beheren en balanceren en bepalen wie welke rol krijgt.

Het warmtenet kunnen we ook op een lagere temperatuur instellen, bijvoorbeeld op 15 graden. Daarmee kunnen we onderzoek doen naar zeer lage temperatuur warmtenetten.

Doe je mee? We nodigen je van harte uit om een innovatie op ons warmtenet te komen testen. Heb je een oplossing voor opslag, gebouwsystemen met zeer lage temperatuur of slimme aansturing? Neem contact op met Lidewij van Trigt.

 

 

 

NIEUWSBRIEF